RADY PRO JEZDCE

TALÍŘ

Pokud máte problém s udržením klidných rukou, musíte si představit, že Vaše ruce se nacházejí na velkém talíři. Při zklidnění rukou, můžete pomyslný talíř zmenšovat. Doporučuje: BETH BAUMERT - technická redaktorka časopisu DRESSAGE TODAY, kvalifikovaná instruktorka drezurní federace USA

 

 

PŘEKROK:SPRÁVNÉ ROZLOŽENÍ VÁHY PŘI JAKÉMKOLIV LATERÁLNÍM POHYBU KONĚ. NAVÁŽÍME SE NA TŘMEN VE SMĚRU POHYBU TAK, JAKO KDYŽ NAPŘ. SESEDÁME Z KONĚ. Např: Ustupování na holeň, nebo překrok vlevo, musíme zatížit levý třmen, to samé platí pro cviky vpravo - zatíží se pravý třmen. Nepropadat se v boku a udržet ramena v horizontální poloze. NezapomeŇ SE DÍVAT VE SMĚRU POHYBU (tam, kam jedeš). Evelyn Susol trenérka ajezdkyně GP ( medailistka USDF - Drezurní federace USA).

 

 

 

ZVÝŠENÍ EFEKTIVNOSTI POLOVIČNÍCH ZÁDRŽÍ (půlparády) Před použitím poloviční zádrže je nutné si ověřit, že je kůň rovný. Následuje představa, že kůň je pomyslný vlak ze tří vagonů. Jestliže kůň nebude narovnaný, půlparáda nebude působit  od hlavy až po záď, ale způsobí napětí v ramenou koně a prohnutí hřbetu. Následkem toho bude kůň tahat záď za sebou, nebude podsazená. Zároveň kůň ztratí správnou linii pohybu vpřed. Při správném narovnání koně, bude působit půlparáda k lepšímu podsazení koně.Doporučil Martin Kuhn jezdec GP, Mistr Evropy YR - adept na licenci instruktora Drezurní federace USA.

 

 

PRUŽINA:- JEŽDĚNÍ VE SCHROMÁŽDĚNÝCH CHODECH: Zadní nohy koně jsou pomyslné pružiny, které se smršťují a natahují.Dporučila: Jane Savoie, drez. jezdkyně a trenérka kanadské equipy na OH ve všestrannosti. Její poslední kniha se nazývá "Nejen pro floty" a byla vydaná v Kanadě a je přeložená do němčiny.